Roditeljski nadzor


roditeljski nadzorLako je izgubiti pojam o vremenu kad se sjedi za računalom, pogotovo kad se radi o djeci. Kako je početak škole na vidiku, bit će obitelji u kojima će se morati uvesti restrikcije po pitanju korištenja računala. Odlučite li se na uvođenje ograničenja vremena koje dijete može provesti  za računalom, prava stvar je “Roditeljski nadzor”, program ugrađen u Windows operativni sustav.

Postoji više razina kontrole koje je moguće uvesti:

  1. vrijeme  (doba dana) u kojem se dijete može prijaviti na računalo. Korisnički račun djeteta ne smije imati administratorske ovlasti kako se ne bi moglo isključiti navedena ograničenja te se  zada vrijeme u kojem je dozvoljen pristup.
    Postoji mogućnost određivanja dozvoljenog vremena po danu u tjednu i satu.
  2. Pristup igrama – moguće je odrediti smiju li se pokretati igre de određivanje samo pojedinih koje su dozvoljene ili pojedine koje su zabranjene.
  3. Pristup instaliranim programima – potrebno je odrediti koje programe dijete smije koristiti ili koje programe želimo blokirati.

Ako Vam se čini da ima potrebe, moguće je  uključiti i filtriranje internet sadžaja i izvješće o aktivnostima.

Uvođenjem pravila u roditeljski nadzor, definiraju se pravila kojih se dijete mora pridržavati. Neke stvari se ne mogu prepustiti slučaju. Budite odgovoran roditelj.

Treba li Vam pomoć kod uključivanja ovih funkcija, znate broj.

GSM: 091/520-5575