MUP RH trojan


mup-RH trojan-virusU zadnje vrijeme javlja mi se dosta korisnika – žrtvi mup rh trojan  ( GVU trojan). Ukoliko ste i vi pokupili ovo smeće, javite se i očistiti ću Vam računalo bez gubitka podataka i ponovne reinstalacije operativnog sustava.

Već duže vrijeme i samo Ministarstvo unutarnjih poslova ima na svojoj internet stranici obavijest o ovom problemu. Računalo zaraženo ovim virusom je “zaključano” i onemogućeno je pokretanje bilo kojeg programa. Na desktopu se pojavljuju obilježja policije i navode navodne kriminalne radnje zbog kojih je računalo zaključano te se poziva korisnika da se korištenjem bonova uplati 500 kn ili 100 EUR-a kako bi se računalo otključalo. Nadam se da vam je jasno kako se računalo ne otključava ni nakon uplaćene “kazne”.

Ukoliko se želite okušati sami u rješavanju problema, probajte sreću no ako zapnete, nazovite 091/520-5575 Marino.

HINT: Jedna od metoda kojom možete pokušati ukloniti (MUP RH trojan) napasnika je System restore  (alat ugrađen u same windowse) Pokrenite računalo u safe mode-u i vratite kompletni sustav na poziciju prije pojave problema, system restore ne dira Vaše dokumente no ako ste instalirali neku aplikaciju u vremenu nakon zadnje snimljene pozicije, vjerojatno ćete je trebati instalirati ponovno.

Sretno!